Majorna-Linné

Gå tillbaka

Fritidsgård vid Mariaplan

lisvuk lisvuk  •  2019-09-10  •  Förslag  • 

Kod för budgetförslag: 4

Utveckla fritidsverksamheten för barn och ungdomar runt Mariaplan!

I dagsläget finns ingen öppen daglig verksamhet för ungdomar i området. Tidigare fanns en fritidsgård i Kungsladugårdsskolan.

Att för 120 000 sek under perioden januari 2020 – maj 2020 bemanna Mariaträffen med en personal från fritid och en personal från Mariaträffen kl 15-19 en vardag i veckan för att bedriva verksamhet för alla 12 år och uppåt.

Det blir en komplettering av de båda befintliga verksamheterna idag och ska ses som en pilotsatsning för att undersöka om det kan vara något att satsa vidare på efter medborgarbudgeten. Intentionen är att skapa en mötesplats där besökarna uppmuntras att möta varandra över generationsgränser. De 120 000 kr innefattar bemanning, material och lokalkostnad.


Du behöver Logga in eller Registrera dig för att kunna kommentera.
  • erkki

    Bra förslag med fritidsgård i Kungsladugård. Placering på Mariaträffen är ett intressant förslag. På längre sikt en sådan kanske kunde få lokaler i något av alla områden i närheten där det byggs nytt, t ex i den planerade byggnaden i nordväständen av Gröna Vallen eller borta vid Fixfabriken. Men närhet till Mariaplan är nog bra.

    Inga svar
Har inga definierade milstolpar